КРАЩІ РЕЦЕПТИ ПАСОК САМЕ ДЛЯ ВАС

Традиційна
Інгредієнти: ванільний цукор — 1 пакетик, молоко — 0,5 л, яйця — 6 шт., родзинки — 350 г, борошно — 1-1,5 кг, масло вершкове — 220 г, дріжджі сухі — 11 г, цукор — 2,5 скл., два яєчних білки.

Спосіб приготування: розчиняємо дріжджі у теплому молоці та ретельно перемішуємо. До молочно-дріжджової маси, не поспішаючи, висипаємо дві склянки борошна. Знову ретельно перемішуємо.
Процес вимішування треба робити після кожного етапу, так що для уникнення повторень ми не будемо писати це кожен раз.
Ставимо опару в тепло і обов’язково накриваємо лляним або іншим натуральним рушником. Півгодини ви не повинні торкатися опари. У цей час вам треба відокремити жовтки і білки (два білки вам потрібно залишити для прикрашання паски). Вінчиком злегка збиваємо жовтки і цукор. Додаємо ванільний цукор. Білки потрібно збити до утворення піни за допомогою міксера. Насамперед в опару додаємо жовтки і цукор, потім м’яке масло і білки. Додаємо в тісто решту борошна і вимішуємо його 20 хвилин. Знову накриваємо тісто рушником і залишаємо у спокої на одну годину. Тим часом замочуємо родзинки у теплій воді. Зачекавши необхідну кількість часу, додаємо родзинки у тісто. Змащуємо всі формочки вершковим маслом і наповнюємо тістом наполовину або трохи менше. Накриваємо кожну форму харчовою плівкою і залишаємо підніматися ще на 30 хв. Випікаємо близько півгодини (все залежить від форми і розміру майбутніх пасок).
Для глазурі просто збийте білки і цукор. Теплі паски покрийте глазур’ю, присипте цукатами і насолоджуйтеся.

Cирна паска
Інгредієнти: сметана — 200 г, молоко — 500 мл, олія — ​​50 г, кисломолочний сир — 200 г, яйця — 6 шт., маргарин — 250 г, ванільний цукор, цукор — 3 скл., дріжджі — 50 г, борошно вищого гатунку — 1,5 кг, родзинки, горіхи.
Спосіб приготування: дріжджі потрібно подрібнити в крихту, додати дві ложки цукру і три столові ложки теплої води.
Через п’ять хвилин візьміть велику каструлю і нагрівайте в ній молоко, щоб воно стало теплим. Потім додайте в молоко дріжджі і ще дві ложки цукру. Подрібніть горіхи і залийте теплою водою родзинки. Через 40 хвилин в опару можна додавати інші інгредієнти. Беремо 6 яєць і відділяємо жовтки від білків. Потім розтираємо цукор із жовтками та додаємо ванільний цукор, а охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі в піну. М’який маргарин додаємо в тісто і ретельно перемішуємо. Теж саме робимо з жовтками. Потім додаємо в тісто сметану і сир. Обов’язково після цього добре вимішуємо тісто і додаємо олію й білки, родзинки та горішки. Потім всипаємо борошно в декілька етапів і добре вимішуємо.
Змащуємо всі формочки вершковим маслом і наповнюємо тістом наполовину або трохи менше. Накриваємо кожну форму харчовою плівкою і залишаємо підніматися ще на 30 хв. Випікаємо близько півгодини (все залежить від форми і розміру майбутніх пасок).

Царська паска
Інгредієнти: борошно — 1,5 кг, манна крупа – 100 г, ванільний цукор, яйця – 8 шт., дріжджі – 110 г, цукор – 0,5 кг, кардамон, молоко – 0,5 л, масло вершкове – 500 г, цукати – 100 г, мигдаль – 200 г.
Спосіб приготування: притеплюємо 300 мл води. У ній розчиняємо дріжджі і додаємо одну склянку борошна. Поки опара піднімається, нагріваємо молоко і додаємо в нього всю решту борошна. Розбиваємо яйця в окремий посуд, додаємо трошки солі і цукор, перемішуємо. З’єднуємо опару і яєчну суміш. Вершкове масло (розм’якшене) нарізаємо маленькими шматочками і додаємо в тісто.Знову залишаємо тісто у спокої на 1 годину, накривши рушником. Після цього додаємо в тісто горіхи, цукати, кардамон, ванільний цукор і ретельно вимішуємо. Змащуємо всі формочки вершковим маслом і наповнюємо тістом наполовину або трохи менше.Накриваємо кожну форму харчовою плівкою і залишаємо підніматися ще на 30 хв.
Випікаємо близько півгодини (все залежить від форми і розміру майбутніх пасок).

Простий рецепт паски
Інгредієнти: 500 мл молока, 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих), 1-1.3 кг борошна, 6 шт. яєць, 200 г вершкового масла або маргарину, 250-300 г цукру, 300 г родзинок, 1 ч. л. ванільного цукру.
Для глазурі: 2 білки, 100 г цукру.
Спосіб приготування: підігріваємо молоко та розчиняємо у ньому дріжджі. Додаємо 500 г борошна, добре розмішуємо. Залишаємо у теплому місці, накривши рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі (на це буде потрібно близько 30 хвилин). Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Білки збити з дрібкою солі в піну. Коли опара підніметься і збільшиться — додати жовтки і ретельно перемішати. Слідом додати розм’якшене масло, білки, старанно перемішуючи. Додати борошно, що залишилося (його може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості), замісити тісто. Тісто необхідно добре вимісити: воно не повинно бути крутим, але й не повинно прилипати до рук. Знову поставити тісто в тепле місце. Дати йому добре піднятися (на це буде потрібно 50-60 хвилин), знову накрити рушником. Родзинки замочуємо у теплій воді на 10-15 хвилин і додаємо у тісто, вимішуємо і знову ставимо тісто у тепле місце (воно має добре піднятися). Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми. Накрити плівкою або рушником. Дати тісту ще раз піднятися. Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин. Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності близько 25 хвилин. Готуємо глазур: білки збити з дрібкою солі в піну. Додати цукор, збивати до стійких піків. Готові гарячі паски змастити глазур’ю і посипати кондитерською посипкою або прикрасити цукатами.

Паска швидкого приготування
Інгредієнти: на 4 склянки борошна: 3 яйця, 100 г вершкового масла або маргарину, 1 склянка цукру, 1 склянка молока, 50 г дріжджів, сіль за смаком.
Спосіб приготування: дріжджі розводимо у теплому молоці. Ретельно змішуємо з яйцями, розтопленим маслом або маргарином, цукром, сіллю і борошном. Це тісто відразу викладаємо у змащені маслом форми (можна попередньо додати цукати) і ставимо на 3-4 години у тепле місце. Потім випікаємо при температурі 170-180С від 40 хв. до 1 години (в залежності від розміру паски).
Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою чи зубочисткою.

Please follow and like us:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *