Забуті і дуже корисні поради від наших бабусь

• Дрібка солі, додана у каву перед кінцем варіння, надає напою особливого смаку й аромату.
• Шматочки цукру, попередньо розчинені у невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино.
• Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно у киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не закривайте посуд, у якому вариться рис.
• Для збереження відкритої томатної пасти від цвілі потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
• Буряк вариться дуже довго — 3-3,5 години. А можна варити тільки годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.
• Щоб мариновані огірки хрустіли, додайте у банки листочки звичайної щириці.
• Ви зможете легко і просто замінити майонез сметаною, додавши у неї розтертий жовток круто звареного яйця і чайну ложку гірчиці.
• Щоб вікно виблискувало, мийте його водою з додаванням крохмалю. Замерзле вікно можна очистити за допомогою розчину кухонної солі. Матове скло миють гарячою водою з додаванням оцту.
• Щоб сир не висихав, загорніть його у чисту серветку, змочену у солоній воді.
• Тертку, на якій ви збираєтеся натерти сир, змастіть рослинною олією. Від цього сир не буде склеюватися, а тертку легше вимити.
• Щоб голубці в каструлі при тушкуванні не пригорали, на дно каструлі покладіть кришку меншого, ніж у каструлі, діаметру ручкою вгору. На кришку настеліть капустяне листя, а на них — голубці.
• Якщо варити яйця на сильному вогні, білок стає твердим, а жовток м’якшим. А якщо варити на повільному вогні, жовток буде твердим, а білок залишиться пухким. Тому краще варити яйця на помірному вогні.

Please follow and like us:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *