Тістові тонкощі

Хочете, щоб у вас виходили найсмачніші пельмені, пироги й торти? Тоді запам’ятайте: замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів, борошно сипте у рідину. Для млинців, оладок, бісквіта — рідину вливайте у борошно.
Прісне тісто замішують густіше, ніж дріжджове. Якщо покласти у нього кілька яєць, а рідини додати менше, то сформовані з них пельмені або вареники не розпадатимуться при варінні. Чим тонше розкачати прісне тісто, тим удаліші вироби з нього.
Листкове тісто після замішування обов’язково потримайте на холоді не менше години.
Не треба перед випічкою змащувати збитим яйцем край виробів із листкового тіста. Липкі краї не дадуть йому піднятися.
Деко для випічки листкового тіста не змащують жиром, можна змочити його водою.

Please follow and like us:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *