За тиждень — великдень

Добігає кінця Вербний тиждень, господині завзято готуються до Великодня. Хтось буде пекти паски за своїми сімейними, перевіреними рецептами, а хтось шукає якісь новенькі, більш сучасні, але не менш смачні. Пропонуємо вашій увазі кілька таких рецептів. Можливо, якийсь із них припаде до душі саме вам

Панеттоне на український лад

Я перепробувала безліч рецептів цієї випічки, але в підсумку отримувала просто смачну булку. З усіх рецептів цей рецепт найбільше мені нагадує панеттоне — ніжне, ароматне і «волокнисте», чого я і намагалася домогтися весь цей час. Рецепт брала із американського сайту з моїми невеликими змінами.
Інгредієнти: молоко — 500 мл, яйця курячі — 14 шт., вершкове масло — 600 г, олія — 215 мл, цукор — 15 ст. л., цукор ванільний — 35 г, лимонна цедра — 7 ч. л., сіль — 1 ч. л., дріжджі сухі — 7 ч. л., цукати, родзинки — по 150-200 г, мука — 1800 г, коньяк (бренді, ром або міцне вино), яєчні жовтки і молоко для змазування.
Приготування: цукати, родзинки добре промити у теплій воді, залити алкогольним напоєм (який є), накрити і залишити на 4-6 годин.
У теплому молоці розвести дріжджі, 1 ч. л. цукру, накрити і залишити на 5-6 хвилин. Через 5 хвилин додати яйця (кімнатної температури), цукор, ванільний цукор, олію і добре перемішати міксером. Потім просіяти борошно з сіллю, додати у тісто і почати перемішувати міксером (5 хвилин) спочатку на низькій швидкості, а потім збільшити швидкість і місити міксером ще 6-8 хвилин (тісто почне збиратися у кулю).
Потім додати масло кімнатної температури і ще раз добре перемішати міксером (5 хвилин).
Цукати, родзинки відтиснути, додати у тісто і перемішувати 3-4 хвилини. Миску з тістом накрити плівкою і відправити у холодильник на 7-8 годин.
Через зазначений час дістати тісто з холодильника, перемісити, розікласти у форми для пасок і залишити при кімнатній температурі на 2-3 години. Тісто має піднятися.
Духовку нагріти до 180 ° С. Жовтки змішати з молоком (1 ст. л.). Змастити панеттоне, за бажання можна присипати порізаним або цілим мигдалем і відправити в духовку.
Панеттоне випікати при 180 °С 20 хвилин, а потім зменшити температуру до 150-160 ° С і випікати ще 20-30 хвилин (до сухого сірника). Тоді остудіть панеттоне та перед подачею присипте цукровою пудрою.

Автор: Nora, edimdoma

Королівська паска

Ця ніжна, ароматна паска стане прикрасою великоднього столу. Готується вона просто, а виходить дуже-дуже смачною.Для начинки можна використати будь-які сухофрукти за смаком.
Інгредієнти: сир 9% — 550 г, вершкове масло — 82,5% — 80 г, вершки 33% — 100 мл, згущене молоко — 100 мл, цукрова пудра — 60 г, курага — 300 г, ванілін — за смаком. Для формування паски потрібна форма і марля.
Приготування: курагу промити, залити окропом і залишити на 15 хв. Свіжий сир перетерти двічі через сито, додати ванілін, згущене молоко. Можна все перебити блендером.
Додаємо вершкове масло кімнатної температури і 50 мл вершків і доводимо до однорідної консистенції за допомогою занурювального блендера.
Злийте воду з кураги, добре відтисніть, засипте у блендер, додайте 50 мл вершків і подрібніть до однорідної маси.
Сирну масу розділіть на дві частини, одну з’єднайте з курагою.
Форму застеліть марлею у два шари. Покладіть дві ложки сирної маси з курагою, розрівняйте, потім — дві ложки сирної маси і так далі.
Акуратно закрийте форму краями марлі. Поверх форми, на паску покладіть вантаж і поставте на ніч у холодильник. Готову паску вийміть з форми, звільніть від марлі і викладіть на красиву тарілочку

besedka_kulinaroff

Паска без замісу

Такий простий рецепт паски особливо сподобається тим, хто не любить довго замішувати тісто. Готується випічка на рідкій здобі, тому вимішувати руками нічого не потрібно. Завдяки тому, що у випічці використовується менша кількість борошна, така паска дуже ніжна, волога і смачна.
Інгредієнти: 200 мл молока; 180 г цукру; 20 г ванільного цукру; 2 яйця; 100 мл сметани (20%); 400-450 г борошна; 12 г сухих дріжджів; щіпка солі; щіпка куркуми; цедра лимона (апельсина); 150 г сухофруктів.
Приготування: для початку активуємо дріжджі. Для цього підігріваємо молоко, додаємо сухі дріжджі. Якщо використовуєте свіжі, то їх кількість повинна бути у три рази більша. Також разом з дріжджами в опару додаємо 2 ст. л. цукру і просіваємо 100 г борошна. Розмішуємо (на грудочки не звертайте уваги, вони розійдуться). Накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин. У цей час готуємо здобу. Починаємо з того, що розтираємо яйця разом з двома видами цукру і сіллю.
Як тільки яєчна маса стала пишною, для аромату кладемо цедру апельсина або лимона, для кольору — куркуму і для ніжного смаку — сметану. Розмішуємо до однорідності.
Тепер у здобу перекладаємо опару, просіваємо борошно і розмішуємо міксером, встановивши спеціальні насадки для тіста. Переливаємо тісто у чисту ємність і витримуємо у теплі протягом 1-1,5 години (точний час залежить від температури у приміщенні).

Сухофрукти змішуємо з невеликою кількістю борошна і додаємо до тіста.
Підготовлені формочки наповнюємо тістом, залишаємо у теплі на 40 хвилин, а потім випікаємо 40-45 хвилин при температурі 170 °С.
Готові паски охолоджуємо, покриваємо глазур’ю і прикрашаємо на свій смак. Якщо сухофрукти великі, то їх краще подрібнити, оскільки тісто рідке, і вони просто осядуть на дно.

smachnoho.com.ua

Please follow and like us:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *